Köttfärslimpa

Köttfärslimpa

Jag älskar den här köttfärslimpan. Den har varit en del av min repertoar i flera år nu, och själv serverar jag den alltid med någon typ av sås. Limpan är krispig på utsidan, men mjuk på insidan. Fast inte för mjuk, den har fortfarande en bra textur tack vare havregrynen och valnötterna. Jag har varierat det här receptet mycket efter vad jag har hemma. Bytt hirs mot ris och puylinser mot gröna linser. Och kryddorna har jag också varierat efter vad jag känt för just den dagen. Ibland tillsätter jag några droppar liquid smoke, det blir jättegott tycker jag!

Dessutom är den snabb och lätt att röra ihop. Har jag övertalat dig att testa den än? Här kommer receptet!

4 portioner

1 dl havregryn
2 dl valnötter
2 dl kokta puylinser
2 dl kokt hirs
1 gul lök
2 msk sojasås
2 msk ketchup
0,5 msk senap
0,5 msk torkad salvia
2 msk färsk persilja
1 msk misopasta
salt och svartpeppar

Till servering
potatis
inlagd gurka
svartvinbärsgelé

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Mixa alla ingredienser till en smet med hjälp av en stavmixer, men låt inte smeten bli helt slät. Häll i en ugnsform och rosta limpan i ugnen i ca 25 minuter.
  3. Servera gärna med kokt potatis, inlagd gurka, svartvinbärsgelé och en god sås.

Du hittar fler recept i appen!

‎Plantry: Meal Plans & Recipes
‎Easy Meal Planning & Grocery Shopping. Enjoy tasty dinners with our mouth-watering recipes that are good for you and the planet. MEAL PLANNING IS BETTER • Pick a plan, tweak it, or make one from scratch. Save time and money and eat healthier. • Tasty Vegan Recipes. Eating plant-based vegetarian an…

Glad matlagning önskar vi på Plantry 💚